ПОСЛОВНО-ИНФОРМАТИЧКИ ТЕХНИЧАР – НОВО ЗАНИМАЊЕ У ШК. 2019/2020. ГОД.

Полазећи од доступних података Завода за запошљавање о расположивости радне снаге на тржишту рада и података којима располаже Привредна комора Добој о структури запослених и незапослених, те на основу података о потребама послодаваца, ЈУ Економска школа је покренула иницијативу и добила одобрење за увођење новог занимања – ПОСЛОВНО-ИНФОРМАТИЧКИ ТЕХНИЧАР.

С обзиром да је евидентна потреба тржишта за пословним информатичарима који поред доброг познавања области економије, маркетинга и менаџмента, познају могућности примјене информационе технологије у подршци пословним процесима у предузећима, ПОСЛОВНО-ИНФОРМАТИЧКИ ТЕХНИЧАР је врло атрактивно звање.

Циљ програма је образовање ученика чије ће компетенције бити општег карактера са широким и свестраним увидом у знања и практичне послове у оквиру економије, али са нагласком на знања и вјештине из области Пословна информатика.

Завршетком школовања ученици ће стећи знања и вјештине за обављање економских и пословно-информатичких послова у предузећима, профитним и непрофитним организацијама, као и органима јавног сектора како у домаћим, тако и у међународним размјерама. Биће оспособљени да раде послове за које постоји велика понуда у свијету фриленсовања. Послодавци у свијету најбоље плаћају услуге из области веб дизајна, продаје и маркетинга.

Знања у оквиру занимања ПОСЛОВНО-ИНФОРМАТИЧКИ ТЕХНИЧАР су значајна за доношење важних пословних одлука у различитим предузећима као и за даље усавршавање оних који сматрају да је образовање један од важних животних приоритета. Млади људи који немају намјеру да студирају имаће на располагању велики избор послова, а уколико планирају да студирају, занимање ПОСЛОВНО-ИНФОРМАТИЧКИ ТЕХНИЧАР је одлична основа за факултет информационих технологија, економски факултет, а нарочито смјер Пословна информатика на економском факултету.