Данас је у просторијама наше школе одржано стручно предавање на тему: "Насиље међу младима и насиље у породици - стањa, постигнућа и изазови" у организацији Министарства правде Републике Српске и ЈУ Економске школе Добој.
Предавање је одржала Тамара Марић, запослена при Министартву правде Републике Српске, а овај догађај је својим присуством увеличала министрица породице, омладине и спорта, Селма Чабрић и представница Градске управе Добој, начелница Ведрана Ивановић.
Насиље међу младима и насиље у породици су друштвени феномени са којима се боре сва друштва савременог доба. Борба против било којег облика насиља, посебно оног које погађа младе и породицу мора да буде приоритет свих институција. Република Српска је, кроз рад својих инститиција и са широким правним оквиром који укључује низ законских норми али и низ превентивних програма и протокола, одлучна за нулту стопу толеранције према насиљу. Сваки појединац и свака институција треба да теже ка изградњи друштва у којем ће се његовати култура дијалога, поштовати лични интегритет и достојанство сваког појединца, у којем ће се осуђивати и пријављивати сваки облик насиља како би се створило што безбједније и правичније окружење за дјецу, младе и њихове породице.
Категорије: АКТИВНОСТИ